);

IPL

📌Mi az IPL?– Az IPL (intense pulsed light) egy olyan intenzív villanófényes technológia, mely nagyobb hullámhosszúságú, pulzáló fényforrásként a szőrtüszőben található melanint célozva a szőrszálak gyökerét szelektíven pusztítja el, alacsonyabb hullámhosszúsággal alkalmazva baktériumölő, pattanás-elleni hatása használható ki jól. 

📌Végleges szőrtelenítés- a szőrszál melaninjában elnyelődő fényenergia hőenergiává alakulva szelektíven pusztítja el a szőrtüszőt, fájdalom, bőrirritáció és hegesedés nélkül. Mivel csak a növekedési fázisban lévő szőrszálakra hat, a végleges eredmény eléréséért a kezelés többszöri (3-6x) megismétlése javasolt. A legoptimálisabb hatékonyság világos bőr-sötét szőrszín esetén érhető el. Sötétebb bőrszínnél nem alkalmazható. A kezelés előtti és utáni hetekben tartózkodni kell a napfénytől!  1-3 nappal a kezelést megelőzően az érintett területet le kell borotválni!

📌pattanásos bőr kezelésében– az IPL villanófénye a faggyútermelést csökkentő, baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatásával is hozzájárul a kezelés sikeréhez. IPL alkalmazása akkor javasolt, ha a pattanásos bőr már nem tartható kordában a külsőleg alkalmazott készítményekkel, de még el szeretné kerülni a teljes testre ható, mellékhatásokkal járó kapszulás kezelést. Egy pattanások elleni IPL kúra heti rendszerességgel, 6 hétig ajánlott. Biztonságos, legfeljebb a kezelés után egy napig a kezelt bőrfelületen bőrpír jelentkezhet.

📌rosacea ellen- Az IPL a rosacea kezelésében is bizonyította kedvező hatását. Az értágulatok esetében a vér haemoglobinjában nyelődik el a villanófény, a hőhatás által elpusztítva, halványítva, végül eltüntetve a nemkívánt érképleteket.