);

Dr. Újhelyi Mihály PhD

Az Országos Onkológiai Intézet, Daganatsebészeti Centrum Emlő és Lágyrészsebészeti Osztály és Rekonstrukciós Részleg csapatának tagjaként foglalkozom emlő-, lágyrész- és dermato-onkológiai megbetegedések onkológiai és helyreállító sebészetével.

Célom, hogy  a betegeket jobb kozmetikai eredményt biztosító onkoplasztikus sebészeti technikákkal gyógyítsam.

Hasonlóan fontos számomra a mindennapi gyógyítás mellett, a népegészségügyi jelentőségű, emlőrákkal kapcsolatos, tudományos munka is. Ph.D. értekezésemet a hazai emlőrák epidemiológiai kérdéseivel és a mammográfiás emlőrákszűrésen való alacsony részvételi arányok okainak feltárásával kapcsolatosan védtem.

Hazai és külföldi konferenciákon rendszeresen előadok kutatási témámban, illetve folyamatosan publikálok tudományos folyóiratokban is.

A mindennapi tevékenységeim mellett mindig kiemelt figyelmet fordítok a legkorszerűbb technikák elsajátítására. Munkámmal kapcsolatosan több nemzetközi ösztöndíjat nyertem, melyek közül számomra a legmeghatározóbb szakmai gyakorlatot az USA-beli New York University Perlmutter Cancer Centerben, Langone Medical Centerben és Bellevue Hospitalban töltött idő volt.